Wexnet

Roligare fritid med Wexnet

  • Välfärd
  • Internet
  • TV/Film
  • Telefoni

Klicka på de olika knapparna ovan för att få veta mer om alla fördelar med fiber.

Kika in i Wexnets fiberhus

Framtidsäkert och stort utbud av TV-kanaler, prisvärd telefoni och fri hastighet på internet ger hela huset mängder med fördelar.

Mediaskåp

I din villa bygger du ett mediaskåp. Där placerar du din router, telefonidosa och annat som är kopplat till din Switch (kommunikationsfördelare). Du bygger sedan ett fastighetsnät med bredbandsuttag i alla rum. Uttagen leder till mediaskåpet och en panel där du kopplar uttagen till dina tjänster. Vill du t.ex. ha Internet i rummet där bredbandsuttag 1 finns kopplar du, i ditt mediaskåp, bredbandsuttag 1 till din Internetrouter.

Internet

Om du bara vill använda Internet på en dator i ditt hushåll går det bra att koppla det bredbandsuttaget direkt till din Switch. För att kunna använda Internet på flera datorer samtidigt krävs en router för att dela upp Internettrafiken. Du kopplar då routern till de olika bredbandsuttag du vill ha Internet i. Du kan även köpa en s.k. trådlös router som skickar ut en signal för kunna kommunicera med din dator utan sladd (ett nätverkskort för trådlös kommunikation krävs).

TV/Film

För att se TV via ditt bredband behövs bara en speciell digitalbox som du kopplar mellan din switch (kommunikationsfördelare) och din TV. TV:n ansluts till digitalboxen med en vanlig SCART-/HDMI-kontakt. Mellan switchen och digitalboxen ansluter du en vanlig nätverkssladd.

Telefoni

Vid nybyggnation saknar du ofta traditionella telefonjack, du kopplar då varje telefon till ett bredbandsuttag. När du beställer Telefoni får du en telefonidosa. Denna placerar du i ditt mediaskåp och kopplar mellan din Switch och det bredbandsuttag som är i rummet där du vill ha telefon. Vill du ha telefon i flera rum placerar du en splitter i ditt mediaskåp. En splitter delar upp telefonsignalerna. Du kopplar telefonibox till din splitter och från splittern till de bredbandsuttag där du vill ha telefoni. Du kan även placera sändaren till en trådlös telefon i mediaskåpet.

E-Hälsa och välfärdsteknik

För att utveckla och införa digitala välfärdstjänster har Wexnet gått samman med Region Kronoberg, Växjö kommun och Växjöbostäder i ett samarbete som vi kallar BO IT. Målet är att med hjälp av digital välfärdstjänster ta fram stöd och hjälpmedel som gör verklig nytta för de personer som behöver detta i sin vardag.

Genom att använda den digitala fibertekniken för välfärdstjänster blir det möjligt att bo kvar i den egna bostaden även när man blir äldre eller på annat sätt kräver större omvårdnad.

 

Internet, tv och telefoni
– du väljer själv

En fördel med Wexnet är att du själv kan bestämma vilka tjänster och vilken tjänsteleverantör du vill ha när det gäller internet, tv och telefoni