Wexnet

Roligare fritid med Wexnet

  • Välfärd
  • Internet
  • TV/Film
  • Telefoni

Klicka på de olika knapparna ovan för att få veta mer om alla fördelar med fiber.

Telefoni

Samma sak, fast bättre. Att ringa telefonsamtal via bredbandet fungerar precis som vanlig telefoni, men kostar mindre.

För att använda dig av bredbandstelefoni behöver du inte ha någon Internettjänst, det räcker att du enbart tecknar telefonitjänsten. Du ringer sedan med ditt gamla telefonnummer, från din vanliga telefon och ur ditt vanliga telejack.

Prioriterad eller internetbaserad telefoni

Det finns två typer av telefoni via bredband; IP-telefoni som har ett eget prioriterat utrymme på din kabel och inte störs av ditt surfande eller Internet-telefoni som delar utrymme med dina övriga tjänster, såsom Internet.

Inkoppling

För att använda dig av bredbandstelefoni behöver du en telefonidosa, som vanligtvis skickas ut av telefonitjänstleverantören. Telefonidosan kopplas mellan din switch (kommunikationsfördelare) och det första telejacket. Detta för att kunna använda alla telejack i din lägenhet eller villa.

Spara pengar

Samtalen kopplas via ditt bredband istället för via telefonledningarna. Det ger lägre kostnader eftersom du slipper att betala fast månadsavgift till den operatör som äger kopparledningarna till telestationen.

 

Internet, tv och telefoni
– du väljer själv

En fördel med Wexnet är att du själv kan bestämma vilka tjänster och vilken tjänsteleverantör du vill ha när det gäller internet, tv och telefoni