Wexnet Företag

Våra företagstjänster

  • Öppet stadsnät
  • Svartfiber
  • Kapacitet
  • Colocation
  • Syndlänk
  • WiFi

Läs mer om våra olika företagstjänster för att hitta rätt lösning för er.

Colocation

I vårt IT-hotell förvaras er utrustning tryggt. Lokalerna uppfyller stränga krav på säkerhet, har ett avancerat kraftförsörjningssystem och nås endast av behöriga. Kontakta oss så berättar vi mer.

I Växjö har vi en central nod där samtliga nationella fibernät som passerar Växjö terminerar. Nodstationen, även kallad för IT-hotell, är en knutpunkt för tele- och dataoperatörer i regionen. Här finns känslig elektronisk utrustning placerad. Colocation innebär att ni kan hyra in er utrustning i IT-hotellet. På så sätt får ni en säker placering av er kommunikationsutrustning och era servrar.

Uppfyller säkerhetskrav

IT-hotellet är uppfört enligt mycket stränga krav. Lokalen har avbrottsfri kraftförsörjning via ett avancerat AC/DC-system med batterier och tillkommande dieselaggregat. Temperatur och luftfuktighet regleras via en klimatanläggning, allt kablage ligger skyddat i ett installerat datagolv och larm- och passersystem skyddar anläggningen från obehöriga.

Priser

Hyra enhet (unit)/månad: 200 kr exkl moms

Hyra skåp/månad: 5 000 kr exkl moms

Hyra fack*/månad: 20 000 kr exkl moms * utrymme om ca 14 mmed vägg och dörr.

Priserna gäller inklusive avbrottsfri kraft (48V/230V) och kyla. Brandskydd ingår. Vi lämnar gärna en offert om ni har andra önskemål.

Kan mitt företag få fiber?

Det är enkelt att se om din adress kan få fiberanslutning från Wexnet. Det enda du behöver göra är att fylla i din adress samt postnummer så får du svar direkt. Leveranstiden är normalt cirka 6 veckor.