Fastighetsägare

Bra och enkelt för dig – bra och billigt för dina hyresgäster. Enkelt för alla!

När du har anslutit din fastighet till fibernätet öppnas en massa möjligheter för både dig och dina hyresgäster. Varje hushåll kan välja tjänster, hastigheter, kanaler och leverantörer utifrån deras behov. Men fiber är mer än bara internet. Det innebär en möjlighet för dig att koppla en rad smarta tjänster som gör fastigheten extra attraktiv och minskar dina utgifter. Till exempel ett digitalt passagesystem eller system för bokning av tvättid.

Fiber är en framtidssäker teknik som täcker utökade behov längre fram. Fiberkabeln som ansluts kan praktiskt taget transportera hur mycket information som helst. Då fibern är nergrävd i marken är den mindre känslig för störningar.

Internet

Internet

Dina hyresgäster får tillgång till ett av marknadens snabbaste och bredaste utbud av internetabonnemang. Det är enkelt att komma igång och något modem behövs inte. Det finns en switch med uttag i varje lägenhet i din fastighet, det gör att varje lägenhet har tillgång till en enorm kapacitet med upp till 1000 Mbit/s.

IP-telefoni

IP-telefoni

IP-telefoni är lika enkelt som vanlig telefoni men billigare. Skillnaden är att man använder fibernätet istället för kopparnätet. Man behåller sitt vanliga telefonnummer och väljer fritt bland våra leverantörer. Tjänster som nummerpresentation, vidarekoppling och röstbrevlåda fungerar precis som vanligt.

IPTV via fiber

IPTV via fiber

Med Wexnets fiberlösning får dina hyresgäster tillgång till IPTV via nätverksuttaget, med massor av tv-kanaler och knivskarp bild. Video on demand ingår och gör det möjligt att hyra filmer direkt till tvn – dygnet runt – direkt från soffan. HD-kanaler finns i utbudet. Här finns det en möjlighet att ge dina hyresgäster ett grundutbud som läggs på hyran. Vill de sedan ha fler kanaler så kan de välja fritt ur utbudet.

Välfärdstjänster

Välfärdstjänster

Med hjälp av fiber kan dina hyresgäster få tillgång till digitalt trygghetslarm och digital nattillsyn, vård- och omsorgstjänster, automatiserat ledljus när det är mörkt, larm när dörrar eller fönster öppnas samt brand-, rörelse-, vatten- och spisvakt. Detta genom ett samarbete mellan Wexnet, Region Kronoberg, Växjö kommun och Växjöbostäder. Med digital välfärd kan hyresgästen bo kvar hemma även när hen behöver tas hand om lite extra.

Värdehöjande investering

Värdehöjande investering

En bra kommunikationslösning ger mervärde för dina hyresgäster och ökar värdet när du säljer fastigheten.

Nöjda hyresgäster

Nöjda hyresgäster

Billigare månadskostnad och samtidigt en kraftfullare tjänst med många valmöjligheter.

Personlig service

Personlig service

Vi finns lokalt i Växjö och har nära till alla våra områden i Lessebo, Tingsryd och Alvesta kommun.

Såhär går det till

Anmäl intresse

1

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse till oss genom att ringa oss på 0470-70 33 33 eller e-posta till salj@wexnet.se.

Informationsmöte

2

Informationsmöte

Under ett första möte går vi igenom vilka förutsättningar som finns och vilka behov du har.

Offert

3

Offert

Efter mötet skickar vi en offert till dig utifrån det vi pratat om vid vårt möte. När du bestämt dig för att gå vidare med installationen skriver du på avtalet och skickar tillbaka det till oss.

Uppstartsmöte

4

Uppstartsmöte

Därefter träffas vi för att se över allt som gäller installationen. Sådant som tidplan, tekniska detaljer, nyckelhantering, leveranstid med mera.

Installation

5

Installation

Därefter sker installationen. Samtidigt som Wexnets fibernät ansluts till din fastighet installeras ett fastighetsnät med fiber till varje lägenhet, detta för att spara tid. Wexnets switch sätts upp, vanligtvis i källaren. Till den kommer fibern in och dit dras även fastighetsnätet. Varje lägenhet har sitt eget uttag i switchen.

I varje lägenhet placeras en switch och det är till den hyresgästen ansluter dator, TV och telefoni. Det finns flera uttag i switchen som hyresgästen själv väljer hur hen vill använda. Alla tjänster kan förstås användas på samma gång.

Leverans av utrustning

6

Leverans av utrustning

När allt är installerat och klart levererar tjänsteleverantörerna den utrustning som beställts av dig som hyresvärd eller av dina hyresgäster, exempelvis TV-box eller telefonidosa.

7