Företagstjänster

Vi erbjuder dig som företagare många olika lösningar, allt från vanliga internettjänster till kapacitet och svartfiber med mera.

Företagstjänster

Öppet stadsnät med stor valfrihet. Att ansluta er till Wexnets öppna stadsnät ger er största möjliga valfrihet, men också maximal effekt till minimal kostnad.

Öppet stadsnät

Wexnet är ett öppet stadsnät, uppbyggt av fiberoptiska ledningar, som ansluter till internet via de internetleverantörer som väljer att finnas i vårt nät. Ni väljer leverantör efter era behov. Det innebär att ni slipper betala för tjänster som ni inte har användning för. I nuläget har vi ett 20-tal leverantörer av företagstjänster, men vi arbetar ständigt för att utveckla stadsnätet och leverantörerna i det.

Vad kostar det? 

Nätavgiften beror på vilken kapacitet du använder. Utöver nätavgiften betalar du för den tjänst du önskar. Beloppet beror på vilken tjänst och leverantör du valt. Besök tjänsteportalen för att se vad du kan välja mellan

Servicenivåer

Nedan ser du de olika servicenivåerna vi erbjuder dig som företagare. Servicenivå 0 ingår i tjänsten Öppet stadsnät. Önskar du en högre servicenivå beställer du den genom att kontakta oss.

 Servicenivå  2 1  0
 Tid omfång:  24/7  Mån-fre, 08-17 Mån-fre, 08-17
 Felsökning påbörjas:  inom 2h  inom 6h  inom 48h
 Avhjälpt*:  inom 4h  inom 12h  inom 48h
 Tillgänglighet:  99,9% hos kund  99,8% hos kund  99,6% hos kund
 Pris:  4 000 kr/mån  1 000 kr/mån  –

 

*Tid för avhjälpning gäller ej om felet beror på avgrävning.

Kontaktvägar:

Servicenivå 0 och 1: felanmälan sker under kontorstid kl. 08:00-17.00 via e-post wexnetsupportforetag@wexnet.se, alternativt via telefon 0470-70 33 33.

Servicenivå 2: Felanmälan sker till Wexnets beredskap dygnet runt. Återkommande driftmöten mellan kund och leverantör sätts upp där SLA och eventuella fel/problem gås igenom.

Kontakta oss för att få veta mer

Kontakta oss så hjälper vi er med en skräddarsydd offert. Vår rådgivning är så klart kostnadsfri foretag@wexnet.se.

Redo att ansluta till fiber?

Redo att ansluta till fiber?

Här får du reda på hur det går till att ansluta ditt företag till stadsnätet. 

Anslut företag