Frågor och svar

Wexnet

Jag vill skaffa fiber, hur blir jag kund hos er?

Vad roligt att du vill ansluta till vårt stadsnät! Fyll i din adress här och se om det är möjligt att få fiber i din bostad. Om din adress har möjlighet att ansluta till vårt stadsnät får du prisuppgifter och information om hur du beställer via den sidan.

Vad kostar det att ansluta till Wexnets stadsnät?

Kostnaden beror på förutsättningarna för din bostad. Fyll i din adress här för att se om det är möjligt att få fiber i din bostad och vad det kostar.

Jag ska göra ett markarbete på min tomt, behöver jag boka ledningsvisning?

Ska du gräva på din tomt behöver du veta vart ledningen för bredband går. Du bokar en tid för ledningsanvisning via ledningskollen.se senast fyra dagar innan planerat arbete.

Ledningskollen.se

Vad innebär ett öppet stadsnät?

Ett stadsnät är ett lokalt bredbandsnät som erbjuder dig tjänster från flera konkurrerande leverantörer. Du väljer tjänster som internet med upp till 1000 Mbit/s, telefoni och tv. Du kan ha flera olika tjänsteleverantörer.

Jag vill beställa IP-telefoni och/eller IP-tv. Hur gör jag?

Du hittar utbudet av tv och telefonitjänster här, där hittar du också kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna för att beställa den tjänst du önskar.

Spärrar Wexnet några portar?

Får vi in felaktig trafik från enskilda anslutningar så kan aktuell port komma att tillfälligt stängas ner i säkerhetssyfte.