Datakommunikationstekniker

Wexnet erbjuder bredband på flera orter i Kronobergs län och äger bredbandsinfrastruktur i de fyra kommunerna Växjö, Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö. I Wexnets öppna stadsnät råder fri konkurrens mellan leverantörerna och kunden väljer själv tjänsteleverantör utifrån önskemål och behov. Genom vår öppna fiberinfrastruktur skapas samhällsnytta för företag och hushåll. Wexnet är ett dotterbolag till Växjö Energi.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som datakommunikationstekniker i Wexnets utvecklingsgrupp.

Du kommer att arbeta en hel del med designfrågor som en nätarkitekt men även förbättringsarbete i befintliga lösningar, leveranser och problemlösning åt kunder.
Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du får arbeta med ny teknik tillsammans med drivna och tekniskt nyfikna kollegor. Bredden i arbetsuppgifterna och oförutsägbarheten i hur dagen kommer att se ut bjuder på ett omväxlande och kul arbete. Trots tvära kast arbetar vi i en stabil och strukturerad miljö, med en ständig strävan att bli bättre.

Vi har till största delen utrustning från Cisco och Checkpoint.

På Wexnet kan du växa i din roll och inom organisationen är karriärmöjligheterna stora. Vi månar om våra medarbetare och eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som datakommunikationstekniker eller liknande och god kompetens inom switching och routing. Du ska ha minst gymnasieutbildning, gärna inom it/data. Därutöver är det meriterande med kunskaper om trådlösa nät, brandväggsteknik och multicast.

Vi söker en teamspelare som är social och som har lätt för att möta nya människor. Det är viktigt för dig att ro projekt och uppgifter i mål och du har ett stort intresse för teknik. På Wexnet är vi lyhörda mot varandra och för våra kunders behov. Vi arbetar både självständigt och tillsammans i grupp och vi sköter själva dokumentationen inom våra respektive områden på ett noggrant och föredömligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du ska behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Ansökan

Ansök senast: 2017-01-21

Välkommen att söka genom att skicka din ansökan till Wexnet AB, Box 497, 351 06 Växjö eller till malin.lundmark@veab.se.

Kontakt

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår gruppchef Håkan Larsson, 0470-77 51 47 eller Personalutvecklare Malin Lundmark, 0470-77 51 04. Facklig företrädare nås genom vårt kundcenter på 0470-70 33 33.