Tips: Sevärda svenska serier 2018

Ett nytt år är här och med det nya tv-serier att grotta ner sig i, och det svenska serieutbudet gör minsann ingen besviken! Vad sägs om serier som innehåller dubbelmoral och skuld, svensk vapenhandel och olösta mordgåtor? 

Den döende detektiven

Den forne Rikskriminalchefen, och legendariske mordutredaren, Lars Martin Johansson är numer en nybliven och något motvillig pensionär. En dag faller han ihop av en stroke och hamnar på sjukhus. Från sin läkare får han nys om ett gammalt ouppklarat mordfall på en nioårig flicka som våldtogs och ströps till döds en sommardag 1985. Samtidigt som Johansson rehabiliteras för sin stroke försöker han nysta i den gamla ouppklarade mordgåtan. Vad hände egentligen den lilla flickan, och vem mördade henne?

I huvudrollen som Lars Martin Johansson ser vi Rolf Lassgård. Medverkar gör också Helena af Sandeberg och Alexej Manvelov. Serien började sändas i SVT 3 januari 2018.

Ingen utan skuld

Ingen utan skuld beskrivs som en historia om dubbelmoral och skuld med svensk vapenhandel i fokus. Huvudkaraktären Robert Kastell, som spelas av Jens Hultén, är en före detta vapenhandlare som tvingats till exil. Nu återvänder han till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare försökt mörda honom.

I serien ser vi också Krister Henriksson, känd som Kurt Wallander, i rollen som transvestiten Marianne. Thrillerserien i åtta delar har premiär 2018, exklusivt på Viaplay, och visas senare på TV3.

Bron

Den 1 januari 2018 går en svensk tv-epok i graven när den svensk-danska kriminalserien Bron är tillbaka med den fjärde och sista säsongen någonsin. I säsong fyra förs en dansk kvinna med en högt uppsatt position bort. Kvinnan hittas senare nergrävd och stenad till döds under Öresundsbron.

För första gången utspelar sig serien till stor del utanför Köpenhamn. Bron började sändas 2011 och när de nya avsnitten börjar har det gått två år sedan säsong 3 avslutades. I huvudrollen ser vi återigen Sofia Helin som den excentriske polisinspektören Saga Norén. Se sista säsongen av Bron i SVT och SVT Play.

 

 

 

Vill alla i familjen inte följa samma serie samtidigt? Inga problem, med ett snabbt bredband ökar valmöjligheterna. Dessutom kan du enkelt höja din hastighet och priserna behöver inte skilja sig särskilt mycket, mer information om tjänsteleverantörernas utbud hittar du här.  

2018-01-19