Håll koll på hemmet med smart teknik!

Det finns många anledningar till att göra ditt hem smartare - en av dem är för att det gör din vardag enklare. 

 • Kylskåp med kameror.
  Tänk dig ett kylskåp som, varje gång du öppnar dörren, tar bilder som laddas upp i en app – då behöver du inte fundera över vad du har i kylen när du står i affären.

 • Bli varnad för vattenläcka
  Genom att installera vattendetektorer i köket kan du får en varning till mobilen så snart fuktnivåerna ändras. Det finns också funktioner som gör att vattnet automatiskt stängs av om golvet blir fuktigt.

 • Starta diskmaskinen via mobilen
  Kör igång diskmaskinen när du är på jobbet och ha ren disk när du kommer hem. Supersmidigt!
 • Larm
  Flera leverantörer av hemlarm erbjuder idag smarta appar som är uppkopplade mot det larmsystem du har i ditt hus – så att du snabbt märker om något inte är som det ska.

 • Tänd belysningen på distans
  Sätt timer på din belysning hemma eller använd en app där du kan styra belysningen från mataffären eller skogspromenaden. På så sätt ser det ut som om någon är hemma vilket kan skrämma iväg ovälkommet besök.

För att kunna ta del av all ny smart teknik är det en förutsättning att du har en trygg och stabil bredbandsuppkoppling – för en härlig och enkel vardag. Wexnet deltar just nu i EU-projektet DIACCESS, ett projekt för smarta samhällsfunktioner. Målet med projektet är att genom smart och hållbar digitalisering öka livskvaliteten för Växjö kommuns invånare, företag och besökare. Visst låter det spännande? Läs mer om projektet här.

2019-07-11