5 frågor om fiberutbyggnaden i Ingelstad och Vislanda

Ännu en milstolpe är nådd, och sedan oktober har även Ingelstad och Vislanda fått fiber utbyggt av Wexnet. Tidigare orter som fått fibern på plats är bland annat Lessebo, Kosta, Skruv, Hovmantorp, Lammhult, Gemla, Urshult, Tingsryd, Åryd och Torpsbruk. Vi ställde fem snabba frågor till Goga Kushtrim, kundansvarig på Wexnet.

Fiberutbyggnaden i Ingelstad och Vislanda tätort är nu färdigbyggd, hur känns det?

Jag är jättestolt att vi är i mål, eftersom fiberutbyggnad är så viktigt i samhällets infrastruktur för kommunikation. Vi har målmedvetet arbetat för att driva på utbyggnaden av fiber i alla våra fyra ägarkommuner och nu när vi är klara är det glädjande att vi ökat anslutningstakten för användarna samtidigt som vi bidrar till att uppfylla det nationella målet i regeringens bredbandstrategi.

Vad kommer det innebära, rent konkret, för användarna i hushåll och företag?

—Snabbt, stabilt och säkert bredband som bidrar till trygghet, livskvalitet och affärsmöjligheter. Mycket information finns enbart digitalt idag och i ett modernt samhälle ska det vara möjligt att driva företag, jobba hemifrån, plugga på distans eller prata med sin doktor via videolänk, helt enkelt leva livet fullt uppkopplad oavsett vart man bor. Samtliga fastigheter i våra utbyggnadsprojekt har numera tillgång eller närhet till bredband med hastigheten 1000Mbit/s.

Vad har varit Wexnets roll?

—Wexnet är ett kommunägt bolag med ett samhällsansvar. Vi jobbar ständigt för att bygga ut nya områden men också utveckla befintligt fibernät och kommunikationslösningar som lever upp till våra kunders behov.

Vad blir nästa steg?

Det finns delar på landsbygden som ännu inte har tillgång till fiber i nuläget. Oftast rör det sig om områden som ligger långt ifrån stamnätet, dvs för avlägset eller illa till för att det ska vara lönsamt att gräva hela vägen fram. Nästa steg blir att lägga än mer fokus på bredbandsutbyggnaden på landsbygden för att stärka den digitaliserade infrastrukturen även där.

Vad är du mest nöjd med?

— Jag är otroligt nöjd med att vi förverkligat de här komplexa projekten. Det har varit många instanser att övertyga under resan och nu har vi äntligen gått i mål.

Hur ska du och dina kollegor fira den här milstolpen?

— Tårta eller varför inte en After Work med alla fantastiska kollegor, ha ha! 

För frågor om anslutningar:
Privat: salj@wexnet.se
Företag: foretag@wexnet.se

 

Goga Kushtrim, kundansvarig på Wexnet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-11-09