Tips: Fyra serier att streama 2019

Nytt år och nya härliga serier att börja följa. 2019 utlovar både helt nya titlar och fler säsonger av våra favoriter. Sätt dig bekvämt i soffan, luta dig tillbaka och – börja streama!

Den inre cirkeln

Vad som verkar vara en riktigt spännande serie är Den inre cirkeln som kommer visas på Viaplay. Den är fritt baserad på Per Schlingmanns roman I maktens öga. I rollistan hittar vi många välkända namn så som: Niklas Engdal, Babben Larsson, Olle Sarri, Melinda Kinnaman och Ebba Hultkvist Stragne. Inspelningarna gjordes i samband med Almedalsveckan 2018 och serien skildrar just människor som lever inom politikens centrum.

De dagar som blommorna blommar

Ny dramaserie av Jonas Gardell. Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare. Kända ansikten i serien är bland annat Eva Röse, Torkel Petersson och Magnus Krepper. På SVT från den 1 januari.

Sex education

Serien handlar om 16-åriga oskulden Otis (Asa Butterfield), som bor tillsammans med sin mamma, sexterapeuten Jean (Gillian Anderson). Ständigt omgiven av manualer, filmer och tråkiga konversationer om sex är Otis dock en motvillig expert på ämnet. Otis bestämmer sig för att börja nyttja sin mammas kunskaper och öppnar tillsammans med en av sina klasskompisar upp en hemlig sexterapimottagning på skolan. (OBS! Håll ögonen öppna! 17 sekunder in i trailern glimtar en känd svensk skådespelare förbi). Serien har premiär 11 januari på Netflix.

Game of Thrones – säsong 8

Den här våren är det dags att säga hej då till mångas favoritserie Game of Thrones. I den sista och avslutande säsongen av succéserien är avsnitten färre (bara sex stycken), men däremot är varje avsnitt lika långt som en film. Det finns alltså fortfarande många timmar kvar innan det riktigt är över! Serien har premiär i april på C More och HBO Nordic.

 

Vill alla i familjen inte följa samma serie samtidigt? Inga problem, med ett snabbt bredband ökar valmöjligheterna. Dessutom kan du enkelt höja din hastighet och priserna behöver inte skilja sig särskilt mycket, mer information om tjänsteleverantörernas utbud hittar du här.  

2019-01-10