Semester? Håll koll på hemmet med smart teknik!

Ska du resa bort under semestern har vi listat några tips till dig som vill hålla lite koll på hemmet även när du inte är hemma.

Det finns många anledningar till att göra ditt hem smartare. Allt ifrån att göra vardagen enklare till att öka säkerheten för att känna dig trygg – till exempel om du är bortrest under semestern. 

 • Larm
  Flera leverantörer av hemlarm erbjuder idag smarta appar som är uppkopplade mot det larmsystem du har i ditt hus – så att du snabbt märker om något inte är som det ska.

 • Digitalt dörrlås
  Glömde du att vattna blommorna innan du åkte eller missade du att stänga köksfönstret? Med ett elektroniskt dörrlås kan du smidigt låsa upp åt grannen via mobilen.

 • Tänd belysningen på distans
  Sätt timer på din belysning hemma eller använd en app där du kan styra belysningen från stranden, skogsturen eller sommarstugan. På så sätt ser det ut som om någon är hemma vilket kan skrämma iväg ovälkommet besök.

 • Bli varnad för vattenläcka
  Genom att installera vattendetektorer i till exempel badrum och kök kan du får en varning till mobilen så snart fuktnivåerna ändras. Det finns också funktioner som gör att vattnet automatiskt stängs av om golvet blir fuktigt.

För att kunna ta del av all ny smart teknik är det en förutsättning att du har en trygg och stabil bredbandsuppkoppling – för en härlig och enkel semester. Klicka här om du vill veta mer om vilka tjänster vi på Wexnet erbjuder.

2019-07-11