Smart sensornät

Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo – nu kan såväl stad som landsbygd och samhällen använda vårt sensornät för att effektivisera verksamheter och arbeta mer hållbart.

Vart läcker det i vattenledningarna? Varför köra bil och kontrollera flöden eller fastigheter när sensorer kan meddela dig digitalt? Eller vart kan medborgaren hitta lediga grillplatser i samhället? Listan på behov kan göras lång – vårt smarta sensornät passar dig som vill effektivisera, få kontroll, förebygga skador och arbeta mer hållbart genom att koppla upp sensorer som meddelar dig om dina specifika behov.

 

Fördelar

Vi är övertygade om att vårt sensornät är en möjliggörare för ett mer hållbart samhälle där vi tillsammans skapar nya lösningar med dig som kund. Några fördelar du kan dra nytta av:

  • Energibesparing – Förebygg eller hindra skador på fastigheter och maskiner genom att upptäcka avvikelser.
  • Tidsbesparing – Spara tid och effektivisera verksamheten genom att sensorer meddelar när föremål förflyttas, öppnas, stängs eller når en viss nivå.
  • Kontroll – Få kontroll över tillgångar.
  • Utökat erbjudande – Möjlighet att skapa bättre erbjudande till kunderna.

Du har en unik idé eller ett specifikt behov, vi har unik infrastruktur.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning

Vem kan använda sensornätet?

Stad, samhälle eller landsbygd – vårt nät är öppet, trådlöst och tillgängligt för alla. Oavsett om du är småföretagare, fastighetsägare eller representant för en kommunal förvaltning kan du spara såväl tid som pengar. Vi har en flexibel affärsmodell där priset varierar beroende på antalet sensorer.

Enkel installering

Sensorerna monteras enkelt på önskade platser, det går vanligtvis på några minuter men är beroende på hur många sensorer som ska sättas upp. Vill du ha hjälp med monteringen kan vi hjälpa till.

När sensorerna är installerade får du information skickad till dig på ett sätt som passar din verksamhets behov. En sammanställd rapport till en e-postadress, larm via sms eller en behörighetsstyrd dashboard är några vanliga sätt. Det finns även möjlighet att presentera data via grafer eller med specifika färger och grafiska element. 

Är du tjänsteleverantör?

Bli vår partner och erbjud era kunder smart sensornät med egna sensorer i vårt nätområde. Vi erbjuder sensorabonnemang där du mot en månadskostnad fritt kan nyttja det öppna nätet.

Kontakta oss för att få veta mer

 

Exempel på hur sensornätet kan användas

Få koll på när fönster och dörrar är öppna eller stängda

Få koll på när fönster och dörrar är öppna eller stängda

Spara energi och förebygg skador genom att koppla upp sensorer som berättar när din fastighets dörrar, fönster och luckor är öppna eller stängda.

Smart övervakning av fastighet

Få rapporter om mätnivåer för att hitta trender och avvikelser

Få rapporter om mätnivåer för att hitta trender och avvikelser

Genom att få information om nivåer, trender och avvikelser kan företag, fastigheter och andra verksamheter få ett bra underlag för att se trender och avvikelser i god tid. Du kan till exempel koppla sensorer till sopkärl och tömma kärlen när de når upp till en viss nivå – det sparar såväl tid som onödiga resor.

Spara tid med sensordata

Säker, trygg och hållbar miljö – inne och ute

Säker, trygg och hållbar miljö – inne och ute

Säkerställ en god inom- och utomhusmiljö genom att få information om bullernivå, temperatur, fukt eller andra faktorer som kan påverka verksamhetens miljö.

Läs om säkerhet och hållbarhet med sensorer

Kontroll på närvaro inne och ute

Kontroll på närvaro inne och ute

Håll koll på när och hur många personer som befinner sig i en lokal eller vid en specifik plats. Eller få en rapport på när hyllorna på förrådet börjar eka tomma för att du snabbt ska kunna fylla på innan en produkt tar slut.

Mer om kontroll på lager, platser eller lokaler

Förebygg skador genom att upptäcka fukt och läckage

Förebygg skador genom att upptäcka fukt och läckage

Fukt och läckage i fastigheter kan orsaka stora problem och reparationskostnader. Med vårt smarta sensornät kan ni på ett smidigt sätt upptäcka läckage och få kontroll över fukt för att förebygga skador. Kostnaden för en vattenskada överstiger med råge investeringen ni behöver göra.

Läs mer om smart fuktövervakning

Vill du lära dig mer om hur ditt företag kan använda sensorer?

Tillsammans med Linnéuniversitet och Kalmar Energi deltar Wexnet i en storsatsning som vill ge små och medelstora företag i Kronobergs och Kalmar län ökad kunskap om möjligheterna med Internet of Things (IoT). Här får du möjlighet att testa och utveckla nya idéer och produkter för att effektivisera din verksamhet eller skapa nya affärsmodeller.

Effektivisera din verksamhet med IoT-teknik

Samverkan för det digitala samhället