Om oss

Vi bygger fiber för framtiden

På Wexnet bygger vi fiber för framtiden. En bra uppkoppling blir mer och mer avgörande i vår vardag. Vi vill ge dig möjlighet till snabbt bredband oavsett var du bor!

Om Wexnet

Wexnet är ett lokalt och öppet stadsnät med flera olika leverantörer av internet, tv och telefoni. Du väljer fritt efter dina behov bland de leverantörer som finns hos oss. Det leder till bättre kvalitet, bättre service och bättre priser. Vi erbjuder bredband till privat- och företagskunder i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö kommun.

Tack vare vårt samhällsuppdrag kan vi engagera oss långsiktigt. Dessutom har vi kunskapen och tekniken som krävs för att utföra uppdraget fullt ut. Vi siktar högt – målet är att nära 100 procent av alla hushåll och företag i vår region ska ha möjlighet till fiber.

 

Årsredovisningar

Här kan du läsa våra årsredovisningar

Wexnets årsredovisning för 2017
Wexnets årsredovisning för 2016

 

Upphandlingar

Klicka på länken nedan för att ta del av aktuella upphandlingar för Wexnet. På sidan kan du söka och göra olika urval och lämna anbud.

Aktuella upphandlingar för Wexnet

Rekordmånga fiberanslutningar för Wexnet i augusti

Rekordmånga fiberanslutningar för Wexnet i augusti

Utbyggnaden av fiber går raskt framåt. Under augusti månad redovisades all time high för fiberanslutningar under en och samma månad i Wexnets historia. Totalt 845 anslutningar levererades till nya fiberkunder i Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo kommun.

Läs mer

Återvunnen plast ger stora miljövinster för Wexnet

Återvunnen plast ger stora miljövinster för Wexnet

Vid fiberutbyggnaden i Asa testar nu Wexnet unika kopplingsbrunnar i 100 procent återvunnen plast. Brunnarna som tillverkas av ett Växjöföretag sparar drygt 52 liter råolja per enhet jämfört med kopplingsbrunnar i nytillverkad plast.

Läs mer

Wexnet ansluter sig till StadshubbsAlliansen

Wexnet ansluter sig till StadshubbsAlliansen

StadshubbsAlliansen omfattar i dagsläget ett tiotal medlemmar som tillsammans erbjuder Stadshubbar i nästan tjugo kommuner. Och fler är på väg genom de stadsnät som tecknat avsiktsförklaring om att etablera regionala Stadshubbar och att ingå i StadshubbsAlliansen.

Läs mer

Snart kan internet of things vara verklighet i Växjö

Snart kan internet of things vara verklighet i Växjö

Wexnet inleder ett pilotprojekt för öppen trådlös kommunikation i Växjö. Stadshubben ska möjliggöra för ”sakernas internet” (Internet of things). Är du redo för sopkärl som säger ifrån när det är dags för tömning, eller kylskåp som håller koll på utgångsdatum? 

Mer information om stadshubben

Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen

Vi är medlemmar i Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf som  är en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.

Svenska Stadsnätsföreningen

Sydlänk

Sydlänk

Vi ingår i samarbetet Sydlänk. Genom att åtta stadsnät i södra Sverige kopplats ihop möjliggörs det för företag att inte bara kommunicera inom ett stadsnät utan även mellan stadsnäten.

Sydlänk