Om oss

Vi bygger fiber för framtiden

På Wexnet bygger vi fiber för framtiden. En bra uppkoppling blir mer och mer avgörande i vår vardag. Vi vill ge dig möjlighet till snabbt bredband oavsett var du bor!

Om Wexnet

Wexnet är ett lokalt och öppet stadsnät med flera olika leverantörer av internet, tv och telefoni. Du väljer fritt efter dina behov bland de leverantörer som finns hos oss. Det leder till bättre kvalitet, bättre service och bättre priser. Vi erbjuder bredband till privat- och företagskunder i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö kommun.

Tack vare vårt samhällsuppdrag kan vi engagera oss långsiktigt. Dessutom har vi kunskapen och tekniken som krävs för att utföra uppdraget fullt ut. Vi siktar högt – målet är att nära 100 procent av alla hushåll och företag i vår region ska ha möjlighet till fiber.

 

Årsredovisning

Här kan du läsa Wexnets årsredovisning för 2016

Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen

Vi är medlemmar i Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf som  är en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.

Svenska Stadsnätsföreningen

Sydlänk

Sydlänk

Vi ingår i samarbetet Sydlänk. Genom att åtta stadsnät i södra Sverige kopplats ihop möjliggörs det för företag att inte bara kommunicera inom ett stadsnät utan även mellan stadsnäten.

Sydlänk

Växjö kan få stadshubb för internet

Växjö kan få stadshubb för internet

Wexnet inleder ett pilotprojekt för öppen trådlös kommunikation i Växjö. Stadshubben ska möjliggöra för ”sakernas internet” (Internet of things). Är du redo för sopkärl som säger ifrån när det är dags för tömning, eller kylskåp som håller koll på utgångsdatum? 

Mer information om stadshubben