Om oss

Vi bygger fiber för framtiden

På Wexnet bygger vi fiber för framtiden. En bra uppkoppling blir mer och mer avgörande i vår vardag. Vi vill ge dig möjlighet till snabbt bredband oavsett var du bor!

Om Wexnet

Wexnet är ett lokalt och öppet stadsnät med flera olika leverantörer av internet, tv och telefoni. Du väljer fritt efter dina behov bland de leverantörer som finns hos oss. Det leder till bättre kvalitet, bättre service och bättre priser. Vi erbjuder bredband till privat- och företagskunder i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö kommun.

Tack vare vårt samhällsuppdrag kan vi engagera oss långsiktigt. Dessutom har vi kunskapen och tekniken som krävs för att utföra uppdraget fullt ut. Vi siktar högt – målet är att nära 100 procent av alla hushåll och företag i vår region ska ha möjlighet till fiber.

 

Årsredovisning

Läs årsredovisningen för 2018 här

Upphandlingar

Klicka på länken nedan för att ta del av aktuella upphandlingar för Wexnet. På sidan kan du söka och göra olika urval och lämna anbud.

Aktuella upphandlingar för Wexnet

Byte av elmätare ger kort avbrott i bredbandsanslutningen

Under 2019 – 2024 kommer vi byta ut 36 000 elmätare inom Växjö Energi Elnäts nätområde. Bytet av elmätare medför ett kortare strömavbrott och därmed även avbrott i bredbandsanslutningen under tiden som mätaren byts.

Läs mer

Nu blir Växjö smart

Nu blir Växjö smart

Om du fick drömma, vad skulle du då vilja koppla upp med trådlösa sensorer i Växjö? Parkeringsplatser, lägenheter, livbojar eller varför inte uppkopplade sopkärl? Du behöver inte drömma längre – allt detta är nu möjligt när Wexnet lanserar smart sensornät.

Läs mer

Återvunnen plast ger stora miljövinster för Wexnet

Återvunnen plast ger stora miljövinster för Wexnet

Vid fiberutbyggnaden i Asa testar nu Wexnet unika kopplingsbrunnar i 100 procent återvunnen plast. Brunnarna som tillverkas av ett Växjöföretag sparar drygt 52 liter råolja per enhet jämfört med kopplingsbrunnar i nytillverkad plast.

Läs mer

Wexnet ansluter sig till StadshubbsAlliansen

Wexnet ansluter sig till StadshubbsAlliansen

StadshubbsAlliansen omfattar i dagsläget ett tiotal medlemmar som tillsammans erbjuder Stadshubbar i nästan tjugo kommuner. Och fler är på väg genom de stadsnät som tecknat avsiktsförklaring om att etablera regionala Stadshubbar och att ingå i StadshubbsAlliansen.

Läs mer

Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen

Vi är medlemmar i Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf som  är en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.

Svenska Stadsnätsföreningen

Sydlänk

Sydlänk

Vi ingår i samarbetet Sydlänk. Genom att åtta stadsnät i södra Sverige kopplats ihop möjliggörs det för företag att inte bara kommunicera inom ett stadsnät utan även mellan stadsnäten.

Sydlänk