Om oss

Med ett tydligt samhällsuppdrag, småländsk klurighet och en öppen fiberinfrastruktur skapar vi samhällsnytta till företag och hushåll i regionen. Wexnet ägs av Växjö Energi, Alvesta Utveckling, Tingsryds Energi och Lessebo kommun. Med fiber från Wexnet framtidssäkrar vi våra kunders vardag. Riktigt snabbt bredband för internet, tv och telefoni. Till alla! Det är vårt viktiga uppdrag.

Här finns vi – och våra 40 500 kunder

Karta över Wexnets ägarkommuner.

Vi erbjuder fiber till alla typer av fastigheter, både privat och till företagskunder i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö kommun.

 

Utveckling för det digitala samhället

Ett stabilt och tryggt fibernät har blivit en livsviktig del i samhället. Vi jobbar ständigt med att utveckla våra produkter och tjänster för att stötta våra kunders behov och accelerera den digitala omställningen. Bland annat erbjuder vi trygghetslarm åt Växjö kommun för ett tryggare boende med hjälp av fiberteknik och vi deltar i flera samarbeten för att testa innovativ teknik för smarta staden och landsbygden till exempel inom projektet Crossways i nya stadsdelen Bäckaslöv.

 

Årsredovisning

Efter varje år presenterar Wexnet en årsredovisning som presenterar en sammanställning av verksamhetens utfall, finansiering och den ekonomiska ställningen vid årets slut.

Läs Wexnets årsredovisning för 2022

Wexnet och hållbarhet

Vi tar vårt uppdrag på stort allvar – både ur människans och klimatets ögon. Genom att leverera en öppen fiberinfrastruktur skapas flera möjligheter för ett hållbart samhälle. 

Vårt hållbarhetsarbete