Företaget

Vår affärsidé bygger på att genom småländsk klurighet och en öppen fiberinfrastruktur skapa samhällsnytta till företag och hushåll i regionen. Genom ett nära samarbete med kunder, entreprenörer och leverantörer skapar Wexnet en lönsam och kostnadseffektiv öppen fiberinfrastruktur i regionen. Vår vision är att vår öppna fiberinfrastruktur skapar samhällsnytta för alla.

Fiber till alla

Wexnet levererar fiber till Alvesta, Tingsryd, Lessebo och Växjö. I Wexnets öppna stadsnät råder fri konkurrens mellan olika leverantörer och som kund väljer du själv vilken eller vilka tjänsteleverantörer du vill använda utifrån just dina önskemål och behov.

Digitalisering och innovation

Utvecklingen av nya digitala tjänster sker i rasande högt tempo. Med hjälp av trådlösa sensorer erbjuder vi regionen en infrastruktur som kan användas för att förbättra drift, underhåll och planering inom.

Upphandlingar

Ta del av aktuella upphandlingar hos Wexnet

Wexnet och hållbarhet

Genom att leverera en öppen fiberinfrastruktur skapas flera möjligheter för ett hållbart samhälle. Med en stabil fiberuppkoppling öppnas dörrar för det digitala samhället som möjliggör att människor lever ett gott liv. Vi arbetar även för miljösmarta och innovativa lösningar som främjar klimatet, bland annat har vi installerat ett energismart kretslopp vid våra datorhallar som kräver minimalt med energi.

 

Vårt hållbarhetsarbete