Tv via fiber

Med tv via fiber får du samma utbud som med parabol med skillnaden att du inte riskerar sämre bildkvalitet om vädret är dåligt. Vill du se sport, film, barnkanaler eller dokumentärer? Vi har leverantörer som erbjuder flera olika kanalpaket, välj och kombinera efter dina behov och intressen.

Perfekt bild

Perfekt bild

Alltid bra bild oavsett väder

Välj leverantör och kanaler

Välj leverantör och kanaler

Välj och kombinera kanalpaket efter dina intressen och behov. Våra leverantörer har något för alla!

Slipp parabol på huset

Slipp parabol på huset

Du behöver enbart en box som du köper från vald leverantör

Enkelt att installera

Enkelt att installera

Du kopplar enbart en box mellan din switch och tv. Klart!

Så beställer du tv via fiber

Så beställer du tv via fiber

För att beställa tv via fiber, eller IPTV som det också kallas, behöver din bostad vara ansluten till Wexnets stadsnät och du behöver en internetanslutning. I vår portal väljer du vilken leverantör du vill ha. Där kan du se och jämföra priser och beställa kanalpaket och digitalbox. Några leverantörer erbjuder paketpriser för internet, telefoni och tv. Du behöver inte välja en högre internethastighet om du har IPTV, eftersom bandbredden för tv går separat och inte tar av den bandbredd man använder för sitt internet.

Är din bostad inte ansluten till Wexnets stadsnät? Sök på din adress och se om du kan få fiber.

Välj och beställ kanaler

Snabb installation

Snabb installation

Du kopplar en digitalbox mellan switchen och din tv. Tv:n ansluts trådlöst till digitalboxen eller med en vanlig SCART-/HDMI-kontakt. Mellan switchen och digitalboxen ansluter du en vanlig nätverkssladd. Boxen skickas hem till dig från den leverantör du valt. Du kan börja titta på tv via fiber så fort du installerat boxen. Ibland tillkommer en kostnad för boxen, du ser priser för box och kanalpaket i vår portal.

Därför får du två fakturor för din fiber

Din kostnad för fiber består av två delar, därför får du två fakturor. Snurrigt, vi vet! Men här förklarar vi hur det hänger ihop. Till din leverantör betalar du för tv- och internettjänsten, kostnaden varierar beroende på val av leverantör, hastighet och kanalpaket. Till Wexnet betalar du en nätavgift som går till utveckling, ökad driftsäkerhet och underhåll av den nergrävda fiberkabeln som är ansluten till din bostad. Ordinarie nätavgift är 190 kr/mån oavsett hur många tjänster du använder. I vissa fall ingår nätavgiften i hyran.

Har du frågor om faktura från Wexnet? Kontakta vårt kundcenter så hjälper vi dig. Vid frågor om din tv- eller internettjänst kontaktar du din leverantör.

Våra leverantörer för fiber-tv

I vårt öppna stadsnät erbjuder vi tv via fiber från flera olika leverantörer. Du väljer fritt vilken leverantör och vilket kanalpaket du vill ha. Läs mer om abonnemang och kanalpaket i vår portal.