Telefoni

Med telefoni via fiber ringer du som vanligt till lägre kostnad. För att använda bredbandstelefoni behöver du inte ha någon internettjänst, det räcker att du enbart tecknar telefonitjänsten.

Låg kostnad

Låg kostnad

Du slipper betala fast avgift för telenätet

Ring som vanligt

Ring som vanligt

Du ringer precis som vanligt med din fasta telefon och ur ditt vanliga telejack

Behåll ditt gamla nummer

Behåll ditt gamla nummer

Du ringer med ditt gamla telefonnummer

Så beställer du

Så beställer du

För att beställa telefoni via fiber, eller IP-telefoni som det också kallas, behöver din bostad vara ansluten till Wexnets stadsnät. I vår portal väljer du vilken leverantör du vill ha. Där kan du se och jämföra priser och beställa abonnemang. Några leverantörer erbjuder paketpriser för internet, telefoni och tv.

Är din bostad inte ansluten till Wexnets stadsnät? Sök på din adress och se om du kan få fiber.

Beställ abonnemang

Installation i hemmet

Installation i hemmet

För att använda dig av bredbandstelefoni behöver du en telefonidosa, som vanligtvis skickas ut av telefonitjänstleverantören. Telefonidosan kopplas mellan din switch och det första telejacket. Detta för att kunna använda alla telejack i din lägenhet eller villa.

Hjälp med installation

Upplever du att tekniken är krånglig? Vi har flera samarbetspartners som erbjuder hjälp med installation och teknisk support för internet, telefoni och tv. Du kan också vända dig till din leverantör.

Installationshjälp

Därför får du två fakturor för din fiber

Din kostnad för fiber består av två delar, därför får du två fakturor. Snurrigt, vi vet! Men här förklarar vi hur det hänger ihop. Till din leverantör betalar du för tv- internet- och telefonitjänsterna, kostnaden varierar beroende på val av leverantör, hastighet och utbud. Du kan ha en eller flera leverantörer för dina tjänster, du ser vilka som erbjuder pakettjänster i vår portal

Till Wexnet betalar du en nätavgift som går till utveckling, ökad driftsäkerhet och underhåll av den nergrävda fiberkabeln som är ansluten till din bostad. Ordinarie nätavgift är 190 kr/mån oavsett hur många tjänster du använder. I vissa fall ingår nätavgiften i hyran.