Telefoni

Samma sak, fast bättre. Att ringa telefonsamtal via bredbandet fungerar precis som vanlig telefoni, men kostar mindre.

För att använda dig av bredbandstelefoni behöver du inte ha någon internettjänst, det räcker att du enbart tecknar telefonitjänsten. Du ringer sedan med ditt gamla telefonnummer, från din vanliga telefon och ur ditt vanliga telejack.

Spara pengar

Den stora skillnaden från traditionell telefoni är att samtalen kopplas via ditt bredband istället för telefonledningarna. Detta ger lägre kostnader då bredbandsnätet används för flera tjänster och du slipper betala fast månadsavgift till den operatör som äger kopparledningarna till telestationen.

För att använda våra tjänster betalar du nätavgift till oss. Ordinarie nätavgift är 150 kr/mån oavsett hur många tjänster du använder. I vissa fall ingår nätavgiften i hyran.

Utöver nätavgiften betalar du för den tjänst du önskar. Beloppet beror på vilken tjänst och leverantör du valt. Besök tjänsteportalen för att se vad du kan välja mellan.

Prioriterad eller internetbaserad telefoni

Det finns två typer av telefoni via bredband; IP-telefoni som har ett eget prioriterat utrymme på din kabel och inte störs av ditt surfande eller internet-telefoni som delar utrymme med dina övriga tjänster, såsom internet.

Inkoppling

För att använda dig av bredbandstelefoni behöver du en telefonidosa, som vanligtvis skickas ut av telefonitjänstleverantören. Telefonidosan kopplas mellan din switch (kommunikationsfördelare) och det första telejacket. Detta för att kunna använda alla telejack i din lägenhet eller villa.