Internet

Wexnets öppna stadsnät erbjuder internet från många olika leverantörer. Lågt pris, snabb hastighet, lokal leverantör, supporttid på kvällar och samma leverantör för fler tjänster? Du väljer fritt vilken leverantör du vill ha, och det är busenkelt att byta. Du får obegränsad mängd surf och riktigt snabbt internet.

Se och jämför priser

I Wexnets nät erbjuder vi hastigheter från 100 till 1000 Mbit/s. Internet via fiber har en betydligt lägre månadskostnad i jämförelse med andra alternativ. Några leverantörer erbjuder paketpriser för internet, telefoni och tv. I vår portal kan du se och jämföra priser mellan våra internetleverantörer.

Se och jämför priser

Snabbt och prisvärt

Snabbt och prisvärt

Surfa med hastigheter från 100 till 1000 Mbit/s och med lägre månadsavgift i jämförelse med andra alternativ.

Obegränsad surf

Obegränsad surf

Surfa på hur många enheter som helst. Och hur mycket som helst.

Du väljer leverantör

Du väljer leverantör

Vi erbjuder ett flertal internetleverantör, välj efter dina behov.

99,987 % driftsäkerhet

99,987 % driftsäkerhet

Under 2023 låg tillgängligheten på hela 99,987 %.

Så beställer du internet

Så beställer du internet

Om din bostad är ansluten till Wexnets stadsnät väljer du vilken internetleverantör och hastighet du vill ha i vår portal. Där kan du se och jämföra priser och beställa internetabonnemang.

Första gången du ska sätta igång dina tjänster krävs det att du befinner dig i den byggnad dit fibern är kopplad.

Är din bostad inte ansluten till Wexnets stadsnät? Sök på din adress och se om du kan få fiber.

Välj och beställ internetabonnemang

Bredband via fiber skapar nya möjligheter

Bredband via fiber skapar nya möjligheter

En snabb och stabil internetuppkoppling öppnar upp för flera möjligheter i ditt hem. Allt fler saker i hemmet är uppkopplade och kräver en stabil internetanslutning. Med hjälp av smart teknik kan du få ett enkelt och tryggt boende som drar ner din energiförbrukning.

Så kan du använda smart teknik

Därför får du två fakturor för ditt internet

Din internetkostnad består av två delar, därför får du två fakturor. Snurrigt, vi vet! Men här förklarar vi hur det hänger ihop. Till din internetleverantör betalar du för internettjänsten, kostnaden varierar beroende på val av leverantör och hastighet. Till Wexnet betalar du en nätavgift som går till utveckling, ökad driftsäkerhet och underhåll av den nergrävda fiberkabeln som är ansluten till din bostad. Ordinarie nätavgift är 190 kr/mån oavsett hur många tjänster du använder. I vissa fall ingår nätavgiften i hyran.

Har du frågor om faktura från Wexnet? Kontakta vårt kundcenter så hjälper vi dig. Vid frågor om din internettjänst kontaktar du din internetleverantör.

Vilken hastighet ska man välja?

Vi ger dig tips och rekommendationer om vilken hastighet som passar beroende på vilka behov du och ditt hushåll har. Tänk på att du inte kan nå full hastighet om du surfar trådlöst med till exempel en router.

Surf

Surf

Kommer du framför allt surfa på internet, mejla och skicka filer rekommenderar vi vår lägsta hastighet 100 Mbit/s i uppladdning och 10Mbit/s i nedladdning.

Spel och streaming

Spel och streaming

Vi rekommenderar minst 100 Mbit/s i upp-och nedladdningshastighet om ni tänker streama film och spela grafiktunga spel. Är ni fler i hushållet som vill streama eller spela samtidigt behövs 250 Mbit/s.

Jobbar hemma

Jobbar hemma

Brukar du arbeta hemifrån och delta i videosamtal så är 250 Mbit/s lämpligaste hastigheten för att undvika risk för störningar.

Antal personer

Antal personer

Desto fler personer ni är i hushållet som kommer använda er internetuppkoppling desto högre hastighet behövs. Är du själv räcker troligtvis den lägsta hastigheten, är ni en familj med fler barn så rekommenderar vi att välja en lite högre hastighet.

Våra internetleverantörer

I vårt öppna stadsnät erbjuder vi internet från flera olika leverantörer. Du väljer fritt vilken leverantör du vill ha, och du kan enkelt byta. Mer information om tjänster från våra leverantörer.