Håll koll på ditt hem med smart teknik

Det finns många anledningar till att göra ditt hem smartare - en av dem är för att det gör din vardag enklare. 

 • Tänd lampan på distans
  För många känns det tryggt och skönt att komma hem till ett upplyst hem och nu kan du enkelt tända upp din bostad när du eller någon annan är på väg hem. Att få lampor att tändas när du kommer in i ett rum och släckas när du går ut, eller släcka hela huset genom en app när du går och lägger dig, är inte bara smart utan också bra för miljön. För de allra enklaste lösningarna behöver du bara uppkopplade fjärrbrytare som du sätter i eluttagen.

 • Styr ditt hemlarm via telefonen
  Flera leverantörer av hemlarm erbjuder idag smarta appar för notiser och du kan få notiser med namn på vem som larmat av eller på och vid vilken tid. En uppskattad funktion för dig som har barn som går till och från skolan själva när du inte är hemma.

 • Digitalt lås
  Med ett digitalt lås behöver du inte oroa dig för borttappade nycklar. Du kan ge en tillfällig kod till hantverkare och behöver inte åka hem från jobbet för att låsa upp. Det finns också lösningar så att du kan koppla ditt digitala lås direkt till ditt hemlarm vilket gör att du kan låsa upp och larma av på samma gång.

 • Bo kvar hemma med välfärdsteknik
  Genom fibernätet kan du få ett digitalt trygghetslarm som gör det möjligt att snabbt komma i kontakt med personal i hemtjänsten. Andra stöd som provas och utvärderas är ledljus som automatiskt tänds när det är mörkt för att förhindra fallolyckor, påminnelsestöd som varnar när dörrar eller fönster är öppna, samt brand-, rörelse-, vatten- och spisvakt. Detta är möjligt med hjälp av ett gäng nya smarta välfärdstjänster!

För att kunna ta del av all ny smart teknik är det en förutsättning att du har en trygg och stabil bredbandsuppkoppling – för en härlig och enkel vardag. Klicka här om du vill veta mer om vilka tjänster vi på Wexnet erbjuder.

2021-08-30