Fiberutbyggnad

Vi arbetar ständigt med att utöka vårt fibernät och ansluta fler hushåll och fastigheter till vårt nät. Vi tycker det är en självklarhet att alla ska få tillgång till bredband via fiber och arbetar hela tiden för att bygga ut fibernätet i fler områden i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö. Genom att leverera en öppen fiberinfrastruktur skapas flera möjligheter för ett hållbart samhälle. När du surfar, arbetar hemifrån eller kollar på fiber-tv, då är det vår vardag – som underlättar din.

Anslutningar framåt

De senaste åren har Wexnet arbetat intensivt med att ansluta större områden och samhällen. Det gör att de flesta hushåll i vårt nätområde har tillgång till bredband via fiber idag. Nu återstår att ansluta hushåll och fastigheter på landsbygden och nya bostadsområden. Vi utför också utvecklingsprojekt för att förbättra och utöka vår infrastruktur. 

Pågående utbyggnadsprojekt

13 landsbygdsområden med stöd från Post och Telestyrelsen

Wexnet har tilldelats 65,6 miljoner kronor i stöd 2023 för att kunna bygga ut fibern till ca 850 nya hushåll på landsbygden. 13 landsbygdsområden med PTS stöd. Följande områden har tilldelats stöd för utbyggnation 2024-2026.

Tingsryd kommun: Sirkön, Urshult, Knapanäs, Mien.
Lessebo kommun: Lessebo/Hovmantorp, Skruv, Kosta.
Alvesta kommun: Slätthög, Rickardshult, Lyåsa.
Växjö kommun: Lammhult, Rottne, Berg/Tolg, Uråsa, Ingelstad, Kalvsvik, Tävelsås, Vederslöv, Gemla, Åryd, Furuby, Växjö, Ör, Tjureda, Braås

12 landsbygdsområden med PTS-stöd

Wexnet tilldelades 11,7 miljoner kronor i stöd för att bygga ut bredband på landsbygden, när Post-och telestyrelsen (PTS) tog beslut om vilka aktörer som får del av årets bredbandsstöd. Wexnet tilldelades stöd i följande områden:
Alvesta kommun: Äspetuna, Mörhult, Moshult, Hulingsved, Biabacken, Musteryd och Torp-Sjöborgen
Tingsryd kommun: Blötvik, Bredahult, Möckleryd och Slattesmåla
Växjö kommun: Öja, Sjöatången, Villtofta, Lockarör, Odenslanda, Skeda, Torpa, Fägerstad, Furuby, Dänninelanda, Kolaryd, Hässlelycke, Tofta, Uråsa, Tävelsås, Tolg, Yxnanäs, Gynkeltorp, Ödetofta, Bringebäck och Källreda.
Lessebo kommun: Skrämbohult, Hulterstad, Linneskruv, Västorp och Tollstorp.

Utbyggnaden kommer att ske under 2023-2024. Arbetet har nu påbörjats med att förbereda för ansökningar 2023, med utbyggnad 2024-2025.

Tegnaby, Växjö kommun

Vi utför grävarbete för att bygga ut vårt fibernät och ansluta nya kunder i Tegnaby till vårt fibernät. Arbetet påbörjades oktober 2019 och beräknas pågå till och med maj 2020.

Tack vare landsbygdsstöd för EU är projektet möjligt att genomföra.

 

Attsjö, Växjö kommun

Vi utför grävarbete för att bygga ut vårt fibernät och ansluta nya kunder i Attsjö till vårt fibernät. Arbetet påbörjades december 2020 och beräknas pågå till och med maj 2022.

Tack vare landsbygdsstöd för EU är projektet möjligt att genomföra.

Borlanda, Växjö kommun

Vi utför grävarbete för att bygga ut vårt fibernät och ansluta nya kunder i Borlanda till vårt fibernät. Arbetet påbörjades maj 2020 och pågick till och med december 2020.

Tack vare landsbygdsstöd för EU är projektet möjligt att genomföra.