Nu blir Växjö smart

Om du fick drömma, vad skulle du då vilja koppla upp med trådlösa sensorer i Växjö? Parkeringsplatser, lägenheter, livbojar eller varför inte uppkopplade sopkärl? Du behöver inte drömma längre – allt detta är nu möjligt när Wexnet lanserar smart sensornät.

Med Wexnets smarta sensornät är det enkelt att hålla koll på produkter, platser, byggnader eller processer i realtid.

– Många verksamheter har stora besparingsmöjligheter i att nyttja uppkopplade sensorer. Genom att koppla upp sensorer kan mycket manuellt arbete minskas, du får information när du behöver den och du kan stoppa problem innan de uppstår, säger Mats Bildh, affärsområdeschef Wexnet.

Fantasin sätter gränserna

Några vanliga användarfall är trygghetslarm, uppkopplade sopkärl, vattennivåmätning, smarta parkeringar, närvarosensorer och temperaturmätning.

– Det är enbart fantasin som sätter gränserna för vad sensorer kan användas till. Vi är övertygade om att vårt sensornät är en möjliggörare för ett mer hållbart samhälle där vi tillsammans med kunderna skapar nya lösningar, säger Mats Bildh.

Genom medlemskap i Stadshubbsalliansen är Wexnet en av de första lokala aktörerna i Sverige som lanserar ett öppet smart sensornät. Radiotekniken som används kallas LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) och är en standardiserad teknik som kännetecknas av lång räckvidd, låg energiförförbrukning och säker dataöverföring. LoRa har snabbt blivit den ledande tekniken för Internet of Things, IoT över hela världen.

 

Är du företagare och intresserad av att bli en del av smarta Växjö?

Läs mer om hur vårt smarta sensornät kan passa i din verksamhet.