Anslut din villa till fiber

Vi förklarar hur du ansluter din villa till fiber, steg för steg.

Så ansluter du din villa

Ta reda på om du kan få fiber

1

Ta reda på om du kan få fiber

Sök på din adress i portalen. Då får du reda på om du bor på en gata där det redan finns fiber, eller om vi behöver bygga ut för att du ska kunna ansluta dig. Du får även information om priset för anslutningen. Får du inte upp något pris när du söker kan du göra en intresseanmälan, så återkommer vi och berättar om din bostads möjligheter.

Sök på din adress

Vi kontaktar dig

2

Vi kontaktar dig

Vi hanterar din intresseanmälan och kontaktar dig kring hur förutsättningarna ser ut. Finns möjlighet till fiberanslutning diskuterar vi hur arbetet kan genomföras och vi tar fram ett prisförslag.

I större områden anordnar vi ofta ett informationsmöte för att stämma av intresset. På informationsmötet berättar vi mer om fiberns alla fördelar och om förutsättningarna för hur vi tillsammans genomför anslutningen.

Grävtillstånd och tidsplan

3

Grävtillstånd och tidsplan

Om grävtillstånd krävs för att gräva fiber till ditt hus kommer vi att ta kontakt med de markägare som berörs och samla in tillstånd. Vi kontaktar därefter dig med information om när arbetet kommer att sätta igång och när anslutningen beräknas vara färdig. Leveranstid för installationen är normalt åtta veckor eller enligt överenskommelse.

Planering för grävarbete

4

Planering för grävarbete

Den entreprenör som kommer att genomföra anslutningen tar kontakt med dig för att planera utförandet. Ni kommer tillsammans överens om hur grävningen på din tomt ska genomföras och hur vi ansluter ditt hus.

Grävning genomförs

5

Grävning genomförs

Vår entreprenör genomför grävningen och återställer marken. Målet är att du inte ska märka att vi har grävt. Växjö kommun ansvarar för att återställa asfalt i gatan vid de fall det är aktuellt.

Installation

6

Installation

Vi drar in fiber i ditt hus och sätter upp ett fiberuttag. Till fiberuttaget kopplas en fiberswitch och teknikern kontrollerar att allting fungerar. Vill du ha hjälp med ytterligare installation är du välkommen att kontakta någon av våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartner

Kom igång med dina tjänster

7

Kom igång med dina tjänster

Kom igång med din anslutning genom att följa vår kom igång-guide. Därefter beställer du de tjänster du är intresserad av. Du hittar information om tjänster och priser i vår portal.

Tjänsteportalen