Flerbostadshus

Bra och enkelt för dig – bra och billigt för dina hyresgäster. Enkelt för alla!

När du har anslutit din fastighet till fibernätet öppnas en massa möjligheter för både dig och dina hyresgäster. Varje hushåll kan välja tjänster, hastigheter, kanaler och leverantörer utifrån deras behov. Men fiber är mer än bara internet. Det innebär en möjlighet för dig att koppla en rad smarta tjänster som gör fastigheten extra attraktiv och minskar dina utgifter. Till exempel ett digitalt passagesystem eller system för bokning av tvättid.

Fiber är en framtidssäker teknik som täcker utökade behov längre fram. Fiberkabeln som ansluts kan praktiskt taget transportera hur mycket information som helst. Då fibern är nergrävd i marken är den mindre känslig för störningar.

Det här får dina hyresgäster

Det här får dina hyresgäster

Tillgång till:

  • Ett av marknadens snabbaste och bredaste utbud av internetabonnemang med kapacitet med upp till 1000 Mbit/s.
  • IPTV via fiber med flertal kanaler och knivskarp bild.
  • IP-telefoni.
  • Välfärdstjänster som digitalt trygghetslarm och digital nattillsyn, vård- och omsorgstjänster, automatiserat ledljus när det är mörkt, larm när dörrar eller fönster öppnas samt brand-, rörelse-, vatten- och spisvakt.

Värdehöjande investering

Värdehöjande investering

En bra kommunikationslösning ger mervärde för dina hyresgäster och ökar värdet när du säljer fastigheten.

Nöjda hyresgäster

Nöjda hyresgäster

Billigare månadskostnad och samtidigt en kraftfullare tjänst med många valmöjligheter.

Personlig service

Personlig service

Vi finns lokalt i Växjö och har nära till alla våra områden i Lessebo, Tingsryd och Alvesta kommun.

Såhär går det till

Anmäl intresse

1

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse till oss genom att ringa oss på 0470-70 33 33 eller e-posta till salj@wexnet.se.

Informationsmöte

2

Informationsmöte

Under ett första möte går vi igenom vilka förutsättningar som finns och vilka behov du har.

Offert

3

Offert

Efter mötet skickar vi en offert till dig utifrån det vi pratat om vid vårt möte. När du bestämt dig för att gå vidare med installationen skriver du på avtalet och skickar tillbaka det till oss.

Uppstartsmöte

4

Uppstartsmöte

Därefter träffas vi för att se över allt som gäller installationen. Sådant som tidplan, tekniska detaljer, nyckelhantering, leveranstid med mera.

Installation

5

Installation

Därefter sker installationen. Samtidigt som Wexnets fibernät ansluts till din fastighet installeras ett fastighetsnät med fiber till varje lägenhet, detta för att spara tid. Wexnets switch sätts upp, vanligtvis i källaren. Till den kommer fibern in och dit dras även fastighetsnätet. Varje lägenhet har sitt eget uttag i switchen.

I varje lägenhet placeras en switch och det är till den hyresgästen ansluter dator, TV och telefoni. Det finns flera uttag i switchen som hyresgästen själv väljer hur hen vill använda. Alla tjänster kan förstås användas på samma gång.

Leverans av utrustning

6

Leverans av utrustning

När allt är installerat och klart levererar tjänsteleverantörerna den utrustning som beställts av dig som hyresvärd eller av dina hyresgäster, exempelvis TV-box eller telefonidosa.

Anslut

7

Anslut

Hyresgästen kan själva ansluta sig till internet, tv och telefoni men behöver de hjälp så har vi samarbetspartners som de kan kontakta. Nu är dina hyresgäster igång och kan surfa, titta på TV och ringa via fibernätet.