Anslut din villa till fiber

Att ansluta ditt hushåll till Wexnet ger många möjligheter. Med fiber i huset kan du streama film, titta på HD-tv, ladda ner musik och spela spel ­­– samtidigt. Du får ett snabbt och säkert bredband som täcker utökade behov längre fram. Fiber i huset höjer också värdet på din bostad.

Höj värdet av din bostad

Höj värdet av din bostad

Många husköpare tycker att det är viktigt med en stabil internetuppkoppling.

Mer än bara internet

Mer än bara internet

Du blir redo för tjänster som hemlarm, vårdtjänster, trygghetslarm och utbildningar.

Stabilt och pålitligt

Stabilt och pålitligt

Du får en stabil och pålitlig uppkoppling med upp till 1 000 Mbit/s.

Såhär går det till att skaffa fiber till din villa

Ta reda på om du kan få fiber – sök på din adress

1

Ta reda på om du kan få fiber – sök på din adress

Det första du bör göra när du bestämt dig för att skaffa bredband via fiber är att söka på din adress. Då får du reda på om du bor på en gata där det redan finns fiber, eller om vi behöver bygga ut för att du ska kunna ansluta dig.

Skulle det visa sig att din adress inte är ansluten till Wexnet kan du direkt anmäla ditt intresse. Intresseanmälningar används som underlag inför framtida byggnationer. Prata med dina grannar för att få även dem att skicka in en intresseanmälan.

Vi tar kontakt med dig

2

Vi tar kontakt med dig

Vi hanterar din intresseanmälan och kontaktar dig kring hur förutsättningarna ser ut. Finns möjlighet till fiberanslutning är det dags att diskutera hur arbetet ska genomföras och vi tar fram ett prisförslag.

I större områden anordnar vi ofta ett informationsmöte för att stämma av intresset. På informationsmötet berättar vi mer om fiberns alla fördelar, men även om förutsättningarna för hur vi tillsammans genomför anslutningen.

Grävtillstånd

3

Grävtillstånd

Om grävtillstånd krävs för att gräva fiber till ditt hus kommer vi att ta kontakt med de markägare som berörs och samla in tillstånd.

Tidplan

4

Tidplan

Vi kontaktar dig med information om när arbetet kommer att sätta igång och när anslutningen beräknas vara färdig.

Entreprenören kontaktar dig

5

Entreprenören kontaktar dig

Den entreprenör som kommer att genomföra anslutningen tar kontakt med dig för att planera utförandet. Ni kommer tillsammans överens om hur grävningen på din tomt ska genomföras och hur vi ansluter ditt hus.

Grävning

6

Grävning

Vår entreprenör genomför grävningen och återställer marken. Målet är att du inte ska märka att vi har grävt. Växjö kommun ansvarar för att återställa asfalt i gatan vid de fall det är aktuellt.

Installation

7

Installation

Vi drar in fiber i ditt hus och sätter upp ett fiberuttag. Till fiberuttaget kopplas en fiberswitch och teknikern kontrollerar att allting fungerar. Vill du ha hjälp med ytterligare installation är du välkommen att kontakta någon av våra samarbetspartners

Beställ tjänster

8

Beställ tjänster

Nu är det dags för dig att beställa tjänster. Första gången du beställer måste du befinna dig hemma. Behöver du hjälp med beställningen kan du kika i vår kom-igång-guide.