De utövar sin passion under skoltid

Tänk att få hålla på med din passion på skoltid! Det får eleverna på Teknikums e-sportsinriktning göra. 2,5 timmar i veckan coachas de i spelet Counter Strike och utöver det får de individbaserad träning med en idrottslärare.

Kille med hörlurar sitter framför en dator och spelar datorspel.

 

– Att de har en extra idrottslektion i veckan är för att det är jätteviktigt att ha en god fysik som professionell e-sportare. Det är en koncentrationssport och för en ökad och bibehållen koncentration behöver man öva på de fysiska delarna, säger Linus Nilsson, ansvarig för e-sportsinriktningen.

Motivationshöjare i utbildningen

För att få vara med i e-sportslaget och få åka iväg och tävla ställs det krav från inriktningens sida att resterande skola sköts, att eleverna har en bra närvaro och att de gör sitt bästa.

– Det som gör programmet speciellt är att de får en motivationshöjare i sin utbildning. Med e-sporten som ett tillägg ser eleverna helheten på ett annat sätt och vi ser att det har gett bra resultat för övrig skolgång, säger Linus Nilsson.

– Det är ju också ett privilegium för dem att de får göra något som är deras passion. Något som de tycker är så otroligt roligt! Samtidigt som tack vare sponsring så som från Wexnet har vi möjlighet att åka iväg och tävla vilket höjer motivationen ännu mer för eleverna, fortsätter Linus Nilsson.

Titta på filmen där Linus Nilsson berättar ännu mer om inriktningens upplägg.