Wexnets sponsring gör skillnad

Gör sponsring egentligen någon skillnad? Vi har träffat Jens Magnusson, klubbdirektör Östers IF, som berättar att partnerskapet med Wexnet ger föreningen förutsättningar att bedriva en ungdoms- och akademiverksamhet på en hög nivå.

Ungdomslag spelar fotboll.

 

Vi träffar Jens vid en av Arenastadens planer där det är full aktivitet. Flera av föreningens ungdomslag är i gång och tränar samtidigt. Ljudet av bollar som studsar mot marken och nätrassel blandas med skratt och ryggdunkar.

– Partnerskapet med Wexnet är viktigt för oss för att vi ska kunna fortsätta bedriva vår ungdoms- och akademiverksamhet på den nivå som vi gör idag. Det innebär bland annat att vi kan ha högutbildade och erfarna tränare och ledare för våra ungdomslag, berättar Jens Magnusson, klubbdirektör Östers IF.

Viktigt med en aktiv fritid

Jens berättar att partnerskapet också gör att de kan vara generösa med utrustning, träningstider, träningsplaner, turneringar och att de kan följa den värdegrund och spelarutbildningsplan som Öster har satt upp för sina lag.

Sponsring och samarbeten med det lokala föreningslivet är en viktig del i Wexnets samhällsengagemang. Små och stora satsningar för framtiden – både för oss på Wexnet och för dem som är aktiva i föreningarna. Wexnets Peter Eklund, sektionschef kund, säger såhär om samarbetet med Östers IF:

– Vi på Wexnet är väldigt glada över att få vara en del i att bidra till att ungdomarna kan ha en aktiv fritid och att de får möjlighet till att röra på sig.