Wexnets sponsring gör skillnad

Gör sponsring egentligen någon skillnad? Vi har träffat Jacob Gustafson, privatmarknad och kommunikationschef Östers IF, som berättar att partnerskapet med Wexnet ger föreningen högutbildade och kompetenta ledare för ungdomslagen.

Ungdomslag spelar fotboll.

 

Det går snabbt och precist. Bollar flyger i luften och snabba fötter på den gröna gräsmattan blandas med skratt och ryggdunk. Trots att det är i slutet av mars och borde vara vår är vinden hård och luften kall – men det gör inget, det är onsdag kväll och fotbollsträning för grabbarna i Östers P15 och stämningen är på topp.

– Partnerskapet med Wexnet är viktigt för oss för att vi ska kunna fortsätta bedriva en verksamhet som vi vill med våra akademier och ungdomslag. Det gör att vi kan ha högutbildade och väl kompetenta ledare för nästan samtliga våra ungdomslag, berättar Jacob Gustafson, privatmarknad och kommunikationschef Östers IF.

Viktigt med en aktiv fritid

Jacob berättar att partnerskapet också gör att de kan vara generösa med träningstider, träningsplaner, turneringar och träningsdagar och att de kan följa den värdegrund och spelarutbildningsplan som Öster har satt upp för sina lag.
Sponsring och samarbeten med det lokala föreningslivet är en viktig del i Wexnets samhällsengagemang. Små och stora satsningar för framtiden – både för oss på Wexnet och för dem som är aktiva i föreningarna. Wexnets Peter Eklund, sektionschef kund, säger såhär om samarbetet med Östers IF:

– Vi på Wexnet är väldigt glada över att få vara en del i att bidra till att ungdomarna kan ha en aktiv fritid och att de får möjlighet till att röra på sig.