Storkundsansvarig med stort teknikintresse

Wexnet erbjuder bredband på flera orter i Kronobergs län och äger bredbandsinfrastruktur i de fyra kommunerna Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö. I Wexnets öppna stadsnät råder fri konkurrens mellan leverantörerna och kunden väljer själv tjänsteleverantör utifrån önskemål och behov. Genom vår öppna fiberinfrastruktur skapas samhällsnytta för företag och hushåll. Wexnet är ett dotterbolag till Växjö Energi.

Arbetsuppgifter

I rollen som storkundsansvarig bidrar du till att driva den tekniska utvecklingen i samhället framåt. Du är Wexnets ansikte utåt mot våra kunder, och en viktig del i att stärka företagets position på marknaden genom att säkerställa goda kundrelationer i nutid och strategiskt använda din tekniska kunskap för att utveckla affärsmöjligheter framåt. Fokus ligger framför allt på stadsnätet Wexnet och dess produkter, men även försäljning av Växjö Energis övriga affärsområdes produkter, såsom energitjänster kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta allt från inledande samtal, besök hos kunder, upprättande av underlag för installation, framtagande av kostnadsunderlag, säljkalkyler samt upprättande av installationsoffert och avtal. Vi levererar med hög kvalitet, ger branschens bästa service och säljer bra produkter. Vi har fokus på varje kunds behov och önskemål och vet när och hur vi ska lyssna, ställa frågor och kommunicera på bästa sätt.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

Kvalifikationer

Som person är du strukturerad och driver affärer på ett affärsmässigt sätt. Du har ett brinnande teknikintresse och motiveras av att skapa kundnytta och utveckla affärsmöjligheter. Du är kommunikativ, lyhörd och trivs med utmaningar där du får använda din kreativitet.

Du har en flerårig erfarenhet av försäljning i bagaget, och ett stort tekniskt kunnande. Tidigare erfarenhet av bredbandsbranschen och smart sensornät är meriterande.
Din utbildningsbakgrund kan variera men vi ser gärna att du har en akademisk bakgrund. Hos oss är det viktigt att kunna jobba tillsammans, och att vi delar med oss av kunskap och erfarenheter inom gruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort erfordras för tjänsten.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-22 

Referensnummer : VEAB 11/23

Gör en digital ansökan via denna länk

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Peter Eklund, sektionschef, telefon 0470-77 51 87, e-post peter.eklund@wexnet.se

Ylva Jonsson, personalutvecklare, telefon 0470-73 43 15, e-post ylva.jonsson@veab.se

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Övrigt

Välkommen med din ansökan!