Håll kontakten med dina favoriter på distans

Arbetsliv, skola och vardag ser annorlunda ut för många av oss just nu, och vi behöver hitta nya sätt att umgås. Här har vi samlat tips på hur du håller kontakten med dina favoriter på distans.

Att inte kunna träffas och umgås som vanligt kan kännas jobbigt för många, men som tur är så har hela 98 procent av Sveriges befolkning tillgång till internet. Det visar siffror från Internetstiftelsens årliga rapport Svenskarna och Internet (2020). Mer än hälften av hushållen har dessutom tillgång till fiber. Tillgången till fiber har ökat konstant de senaste tio åren och sker både i stad och på landsbygd. Med ett bra fibernät krymper avstånden och det blir lättare att hålla kontakten med nära och kära som inte bor i samma hushåll- möjligheter som minskar resandet och är snällt för miljön!

Här kommer tips på hur du kan hålla kontakten på distans:

 • Gejma
  Är du förälder och har barn som gärna sitter vid datorn och spelar? Testa du också! Många spel idag har chattfunktioner där du antingen kan skriva eller prata med de du spelar med. Att spela är därför ofta en väldigt social grej och ett sätt att umgås med vänner.

 • Streama
  Nu behöver du inte ställa in filmkvällen eller det seriemaraton du planerat med dina vänner! Med Netflix Party finns en chattfunktion där du kan skriva till dina vänner samtidigt som ni streamar serier och filmer tillsammans online. Eller testa watch2getter som fungerar som ett digitalt vardagsrum där du kan synkronisera internet med dina vänner och titta på film eller lyssna på musik.

 • Träna
  Koppla din smartphone till tv:n eller rigga telefonen eller surfplattan så den står stabilt. Ring upp träningsgänget och kör ett digitalt träningspass. Rörelse samtidigt som du umgås med vännerna – perfekt kombination!

 • Laga mat
  Vem har sagt att det inte går att laga och äta trerätters digitalt? Ring upp din smaksäkraste kompis och laga mat på varsitt håll. Duka för två och sätt datorn, surfplattan eller din smartphone där din vän skulle suttit så kan ni äta tillsammans.

 • Nya intressen – nya möjligheter
  Det finns massa saker du kan göra digitalt tillsammans med dina vänner, din morfar eller granne – anmäl er till en digital matlagningskurs, starta en bokklubb online eller gå med i en ny social plattform eller grupp för att träffa människor med liknande intressen.

Att ansluta ditt hushåll till Wexnet ger många möjligheter! Vill du också ha möjlighet att spela spel, streama film och ringa videosamtal över internet – samtidigt? Sök på din adress för att se vad vi kan erbjuda dig.

2020-04-30