Appar för utomhusaktiviteter

Här har vi samlat våra bästa tips på appar för dig som vill optimera din utomhusvistelse - utan att göra avkall på skärmtiden!

  • Växjö Naturkarta
    Ta med familjen på ett äventyr i skog och mark, besök gamla bruksmiljöer och låt de allra minsta känna historiens vingslag. Eller varför inte ta med kärleken på en mysig promenad på någon av alla vandringsleder i orörd natur i något av de 28 naturreservat som presenteras. Det går såklart också alldeles utmärkt att upptäcka naturen helt på egen hand! Från utsiktsplatser som får dig att tappa andan, slingrande stigar över stock och sten, lugna oaser och gömda naturskatter kan du, med hjälp av Växjö Naturkarta, navigera bland naturupplevelser i kommunen.

  • Viltappen
    Viltappen är fullmatad med fakta om vilda djur och fåglar i Sverige och vägleder dig om du skulle stöta på ett djur.  Appen är också ett bra sätt att lära barnen om hur de, via spår och spillning, kan upptäcka att ett rådjur eller en älg just passerat. Har du turen att själv stöta på någon av våra svenska fantastiska djur kan du registrera dina egna upplevelser i appen. Tveksam? Kom ihåg att de flesta djur är räddare för dig än vad du är för dem!

  • Motionsappar
    Runkeeper, Nike+ Run club, Strava, Endomondo – det är bara några av alla löparappar som finns där du kan logga din promenad, löparrunda eller cykeltur. I de flesta apparna kan du se statistik över distans och tempo och följa utvecklingen över tid. Du kan även följa vänner och utmana dig själv genom att sätta upp långsiktiga mål. Passar såväl den som drömmer om att göra milen under timmen som den som vill få in regelbundna promenader i vardagen.

Alla appar finns som gratisversioner både för Android och Iphone.

2022-05-09