Fiber och flytt – så funkar det

Dags att flytta? Då vill du kanske försäkra dig om att du kan få supersnabbt bredband via fiber även på din nya adress.

– Det enklaste sättet att se om vi på Wexnet kan leverera bredband via fiber är att göra en sökning här på hemsidan. Då kan du se om din nya adress ligger på en gata som är ansluten till Wexnets fibernät eller inte. Du kan också se om just den fastigheten du flyttar till redan har anslutit sig, berättar Goga, som är kundansvarig på Wexnet.

Kan man ta med sig sin Wexnet-anslutning till sin nya adress?
– Ja, om fastigheten du ska flytta till är ansluten till Wexnet är det enkelt. När du kommer till din nya bostad kopplar du in din dator med en nätverkskabel direkt till switchen och bredbandsuttaget i bostaden. Har du skapat användarnamn och lösenord på Mina sidor behöver du inte ens säga upp eller flytta dina tjänster i förväg utan loggar in och sköter flytten den vägen. Har du inte skapat användarnamn och lösenord måste du först aktivera ditt konto med en aktiveringskod från oss för att sedan skapa dina inloggningsuppgifter.

Om du flyttar till en bostad utan fiber från Wexnet kan du inte ta med dina tjänster. Då behöver du istället säga upp nätavtalet hos oss och dina abonnemang hos din tjänsteleverantör.

Vad kostar det att flytta med sig sin anslutning?
– Det kostar ingenting att flytta med sig Wexnet-anslutningen om bostaden du flyttar till redan är ansluten till vårt fibernät. Men om ditt nya hus inte har någon anslutning behöver du investera i detta. Om du behöver hjälp med din beställning går det bra att kontakta vårt kundcenter.

På tal om investering… Får man tillbaka pengarna man investerar i fiber när man säljer sin bostad?
– Fiber kan absolut öka värdet på huset och vi märker redan idag att många kunder tar fiber mer eller mindre för givet. Om det inte finns fiber lägger många in anslutningskostnaden i kalkylen på samma sätt som man kanske räknar på vad det kostar med ett nytt kök eller badrum. Om valet står mellan två likadana hus, med samma läge och samma standard, så är det ganska troligt att köparen väljer det som har fiberanslutning, avslutar Goga.

 

 

Läs mer om hur du ansluter dig när du flyttat in i din nya bostad
 

2018-08-31