Så får du en lugn och behaglig resa med barnen

Visst är det härligt att resa med barn, men ibland är det lite av en utmaning att få dem att sitta still i flera timmar när man är på resande fot. Vi har därför listat några tips för hur du får en behaglig resa med barnen.

 • Surfplatta
  Att låta barnen ha en surfplatta är ett enkelt och effektivt sätt att hålla dem underhållna. Dessutom finns det en mängd appar som du kan ladda ner som erbjuder underhållning för barn under en lång resa. Du kan till exempel skapa en lista med dina barns favoritmusik eller ladda ner ljudböcker med klassiska sagor. Spara dem offline före resan så har barnet ett mysigt tidsfördriv framför sig.
 • Stöd eller hållare till surfplatta
  För att undvika barn som blir åksjuka efter att ha tittat ned i en surfplatta är det perfekt att investera i ett stöd eller en hållare till den. Det finns olika varianter och prisklasser på ställningar för surfplattan så att du enkelt kan ställa upp plattan framför när du åker tåg eller fästa i nackstödet på sätet framför om du åker bil. 
 • Hörlurar
  Om du åker kollektivt och inte vill trötta ut andra resenärer med barnsånger hela resan kan en god idé vara att investera i hörlurar till barnen. Tänk på att köpa hörlurar som är speciellt anpassade för barn, både vad gäller utformning och volyminställningar.

 • Fodral
  Satsa på ett mjukt fodral till surfplattan eller mobilen. Med ett mjukt skal speciellt anpassat för barn blir plattan mer greppvänlig och om den ändå skulle bli tappad skyddas den av skalet.

Trevlig resa!

2019-02-11