Familjen surfar snabbt i småstadsidyllen

Familjen Wimmerström lämnade Malmö bakom sig för ett liv i Tingsryd. Men bara för att de bosatte sig på landsbygden ville de inte göra avkall på modern teknik. – Det bästa med fiber är hur snabbt det är, säger Jonas Wimmerström, 35 år.

De blev föräldrar till två grabbar och bestämde sig för att lämna storstadens puls. Flyttlasset gick tillbaka till Småland som båda stammar från.

Jonas och Sanna byggde hus i ett villaområde i lilla Tingsryd.

– Ett hem som vi kan leva och bli gamla i, säger Sanna Wimmerström, 38 år.

Fiber självklart

Nu bor de närmare släkten och barnen kan snart spela fotboll i trädgården. Den ska bara bli i ordning först, huset har precis kommit på plats.

– Det har varit ett stort projekt att bygga hus. Men nu känns det bra, säger Jonas som ser fram emot att barnen ska växa upp i villaidyllen.

– Det har varit självklart att skaffa fiber. Jag kan jobba hemifrån, barnen är uppkopplade när de spelar spel, vi kan se streamad film. Det går att ha igång fem, sex saker samtidigt, säger Jonas.

– Jag är inte speciellt intresserad av teknik, men snabb uppkoppling är ett måste. Vi använder det hela tiden i vår vardag, säger Sanna.

“Känns lyxigt”

Tack vare fiberuppkopplingen lever de ett liv utan begränsningar. De har nära till naturen. Utanför tomten finns en hage där hästar springer omkring. Livet i Tingsryd går i långsamt mak. Samtidigt njuter de av den senaste tekniken och med fiber har de en stabil uppkoppling som kommer att vara modern även i framtiden.

– Jag som är uppvuxen med telefonmodem tycker att det är lite lyxigt. Att man skulle kunna använda internet till så mycket var svårt att förutse då. Utvecklingen har varit fantastisk, säger Jonas.

Grabben Simon spelar dansspel framför storbilds-tv:n. Fötterna rör sig i snabb takt.

– Nätet funkar superbra, säger han.

Fakta:

Jonas och Sanna Wimmerström bor i Tingsryd tillsammans med sina två barn.
Med hjälp av fiber kan de leva ett modernt liv även på landsbygden.
Den snabba uppkopplingen innebär till exempel att de kan jobba hemifrån, streama film och spela tv-spel online. Alla kan vara uppkopplade samtidigt.

2022-11-18