Surfa med kvalitet - tre tips

Dags att omvandla slösurfandet i soffan till något som ger dig lite extra guldkant i vardagen?

Det uppkopplade livet har enorma fördelar, men också en hel del utmaningar. Som att vi gärna fastnar framför mobilen, har svårt att slita oss från tv:n eller datorskärmen – och ägnar en massa tid åt saker som egentligen inte ger så mycket kvalitet. Istället för att planlöst scrolla, surfa och klicka runt kan det vara klokt att göra något av detta:

 • Lär dig något nytt
  Samtidigt som du städar, joggar eller innan du ska sova – passa på att lyssna på någon spännande podcast eller ljudbok, lär dig ett nytt språk eller lös korsord digitalt. Det finns även mängder av dokumentärer som vidgar vyerna och utmanar tankegångarna. 

 • Lyssna på musik
  Musik gör gott för själen och kan höja humöret på en sekund, och ett glatt humör gör gott både för dig själv och din omgivning. Sätt igång en riktigt härlig spellista och dansa loss! Sjung med så högt (och falskt) du kan, utan att tänka på hur det låter. Detta brukar särskilt uppskattas av familjen.

 • Meditera
  Om du har svårt att slappna av och lägga ifrån dig tekniken kan du istället testa att använda den som ett verktyg för att komma ner i varv. Det finns en uppsjö av meditations- och avslappningsappar som kan hjälpa dig att slappna av och ta det lugnt.

  Är du redo att ta nästa steg så har vi tips på hur du kan koppla av – helt utan teknik och skärmar. Läs mer om hur du kopplar av och kopplar ner här.

2018-07-07