Dags att planera året! Vi tipsar om digitala verktyg som ger dig superkoll

Har du post it-lappar över hela väggen, svårlästa anteckningar i block och kalendrar eller kommer du på dig själv gång på gång med att ha överskattat din hjärnas kom-ihåg-funktion? Nu när det är nytt år är det kanske dags att äntligen ta tag i att hitta struktur på riktigt! Här ger vi dig några tips på digitala verktyg som kan hjälpa dig till en lugnare och mer harmonisk vardag.

Börja med att göra dig av med alla post it-lappar och samla dina att-göra-uppgifter på endast ETT ställe. Det kan även vara bra att inte ha din att-göra-lista på papper, utan ha den istället digitalt så att du har den med dig oavsett om du befinner dig på jobbet, hemma eller på bussen. Det finns många smarta digitala verktyg för att hantera dina att-göra-uppgifter. Här listar vi några stycken som både kan användas via webben eller genom att ladda ner en app till din mobiltelefon.

  • Todoist är ett verktyg där du enkelt kan fylla i dina uppgifter i olika listor. Med olika listor kan du på ett smidigt sätt planera både jobbgrejer och privata att-göra-saker på samma ställe.
  • Trello.com Om du föredrar att se dina uppgifter som lappar på en whiteboard istället för som en lista är detta tjänsten för dig. Trello har också omfattande samarbetsfunktioner där du kan tilldela uppgifter, skriva kommentarer och se hur långt du eller dina projektmedlemmar kommit i de olika uppgifterna.
  • Toodledo.com. Det här verktyget är omfattande och har många olika hjälpmedel så som anteckningsblock där du kan skriva noteringar, möjlighet att göra inköpslistor och verktyg för att registrera dina goda vanor.

Dags att planera

När du valt ett verktyg lägger du in alla dina uppgifter. Tänk på att skriva en tydlig beskrivning, det är inte säkert att du minns din briljanta idé lika tydligt i morgon. Kom ihåg att det känns bra att bocka av en uppgift, gör därför gärna hindret så lågt som möjligt genom att dela upp större uppgifter i mindre deluppgifter. Det är en härlig känsla att kryssa av många punkter!

Boka även in tid i din kalender för viktiga uppgifter så att du får tid att slutföra dem. Kom ihåg att bara för att något anses som bråttom behöver det inte vara viktigt. Fokusera på det som uppfyller dina mål och försök bli av med det som inte gör det.

Det kan ta lite tid att hitta rätt verktyg och arbetssätt, men vi lovar att det är värt det. När du väl är igång med en bättre struktur får du mer tid över för sådant du tycker är roligt!

Vill du lära dig mer om hur du strukturerar din vardag? Då kan vi tipsa om struktören David Stiernholms nyhetsbrev och hans bok Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar som även finns gratis som app.

2019-01-07