”Wexnet är vår trygga partner”

Med över 40 000 installerade fiberanslutningar är Wexnet partner för många av regionens bostadsutvecklare. Vi besökte området Hofs Park i Växjö, där bostadsbolaget APP valt en helhetslösning.

Hemma hos Lillian Stegby Kisch och hennes man Bela som bor på Hofs Park i Växjö, är alla möbler och tavlor redan på plats, trots att de bara bott i lägenheten några veckor.

– Vi trivs så bra! Än så länge har vi inte nyttjat allt som finns, men snart ska jag börja gymma och simma. Vi har redan besökt gemensamhetslokalen några gånger och jag vill gärna engagera mig i trivselgruppen, säger Lillian.

När paret flyttade in fick de ett erbjudande från Wexnet om att utan kostnad få hjälp att komma i gång med internet. De tänkte först att de kunde klara det på egen hand, men bokade till sist ändå en tid med Goga Kushtrim, som är storkundsansvarig på Wexnet.

– Det ser ju lite annorlunda ut jämfört med vår förra lägenhet så vi fick inte till det med tv:n och den box vi hade med oss. Då kom Goga och hans kollega Mikael som två räddande änglar, säger Lillian.

– Det är klart att ni ska ha tv:n där ni vill, säger Goga, som är på återbesök för att installera tv-boxen trådlöst i rummet bredvid köket, så att tv:n ska kunna flyttas dit.
– Jag är så tacksam för att ni är så engagerade och entusiastiska, säger Lillian.

 

Öppet stadsnät ger valmöjligheter

Hofs Park är ett bostadsområde för seniorer som består av 192 kooperativa hyresrätter. Bostadsformen innebär att de boende hyr sin lägenhet men att de också betalat en mindre insats. Alla är på så sätt med och påverkar och tar ansvar för föreningens gemensamma ytor, bland annat ett orangeri, gym, bastu, pool, övernattningslägenhet, boulebanor, pingisbord och en gemensam-hetslokal.

Malin Fransson, ansvarig uthyrare på fastighetsägaren APP Properties, visar in i gemensamhetslokalen där många brukar samlas för att sy, låna en bok eller bara prata.

– På Hofs Park ska man kunna bo länge och ha ett rikt liv, säger Malin.
Att dra in fiber till Hofs Park var en självklarhet för APP Properties. De valde en helhetslösning från Wexnet, som innebär fastighetsfiber i varje byggnad, och att varje lägenhet ansluts till bredband.
– Wexnet är en trygg partner och eftersom det är ett öppet stadsnät kan de boende välja vilket abonnemang de vill ha, och koppla på de smarta tjänster de vill använda. Vi har samarbetat i flera projekt och vet att allt sköts professionellt och att vi får det vi beställt.

 

På plats vid inflyttningen

I lösningen ingår alltså även att Wexnet finns på plats vid inflyttningen. De informerar om vilka möjligheter som finns, och hjälper också till med installation och uppkoppling av olika enheter.
– Besöken är väldigt uppskattade och skapar trygghet. En del har haft fiber tidigare och vill flytta med sina tjänster hit, medan en del behöver teckna nya avtal och det är inte helt enkelt att välja rätt. Wexnet är experter, men kan ändå förklara så att alla förstår, säger Malin.

– Vi har varit med på de möten som APP haft under byggnationen, dit man bjudit in hyresgästerna. Det tror jag varit viktigt och bra, säger Goga Kushtrim från Wexnet.

Lillian och Goga tar hissen upp i lägenheten på femte våningen igen. Här ska tv:n och tv-boxen nu flyttas ut från vardagsrummet och anslutas trådlöst i stället för med en kabel.
– Jag skulle aldrig vilja vara utan internet och vill gärna sköta så många ärenden som möjligt via mobiltelefon och läsplatta. Men vi vill också ha det lugnt och stilla, så det är jättebra att tv:n får en lite mer undanskymd plats här hemma, skrattar Lillian.

 

2023-11-16