Så får du mobilbatteriet att hålla längre!

Vi lyssnar på poddar, streamar musik, tar foton och interagerar med våra vänner på sociala medier som aldrig förr - inte konstigt att mobilen ibland blir trött och att batteriet dör i tid och otid. Här har vi därför samlat våra bästa tips för att batteriet i din smarta telefon ska hålla längre.

  • Rensa appar som du använder sällan eller som drar mycket batteri.
  • Minska skärmens ljusstyrka.
  • Stäng av bakgrundsuppdateringar, bluetooth, platstjänster, push-notiser och wifi. 
  • Försök hålla mobilen varm vid kallt väder och använd headset när du pratar i telefon. 
  • Investera i en powerbank. 

Använder du verkligen alla appar på telefonen? Det finns en funktion för både Android och Iphone där du kan se hur mycket batteri apparna drar. I många smarta telefoner idag finns en inbyggd funktion för att reglera skärmens ljusstyrka men den är ofta högre än vad du faktiskt behöver. Genom att reglera ljusstyrkan själv kan du spara batteri.

Bakgrundsuppdateringar, Bluetooth, platstjänster, push-notiser, Wifi är funktioner som konstant söker efter uppdateringar, signaler eller hämtar information om var du befinner dig. Förutom att de slukar mycket batteri när de inte används drar vissa av funktionerna även datatrafik. Vid kallt väder är det bra att hålla mobilen varm genom att bära den under jackan, nära kroppen. Använd headset när du pratar med någon eller lyssnar på musik så behöver du inte heller plocka fram den i kylan lika ofta.

Har du minskat skärmens ljusstyrka, stängt av platstjänster och Bluetooth men batteriet går ändå åt snabbare än smör i solsken? Då kan det vara dags att investera i en powerbank! Med en powerbank har du ständigt tillgång till en portabel laddare och kan ladda telefonen när du är hemifrån, utan att vara beroende av ett vägguttag.

2018-01-26