Uppkopplad och avkopplad

Det uppkopplade livet har enorma fördelar, men också en hel del utmaningar. Som att vi gärna fastnar framför mobilen, har svårt att slita oss från tv:n eller datorskärmen – och ägnar en massa tid åt saker som egentligen inte ger så mycket kvalitet. Här får du tre tips på ett bättre alternativ till slösurfande.

  • Lär dig något nytt
    Samtidigt som du städar, joggar eller innan du ska sova – passa på att lyssna på någon spännande podcast, som sätter dig in i något nytt. Det finns även mängder av dokumentärer som vidgar vyerna och utmanar tankegångarna. 
  • Meditera
    Om du har svårt att slappna av och lägga ifrån dig tekniken kan du istället testa att använda den som ett verktyg för att komma ner i varv. Det finns en uppsjö av meditations- och avslappningsappar som kan hjälpa dig att slappna av och ta det lugnt.
  • Sätt igång en riktigt härlig spellista och dansa loss!
    Sjung med så högt (och falskt) du kan, utan att tänka på hur det låter. Musik gör gott för själen och kan höja humöret på en sekund, och ett glatt humör gör gott både för dig själv och din omgivning. 

Med hjälp av de här tre enkla tipsen kan du omvandla slösurfandet i soffan till något som ger dig lite extra guldkant i vardagen. När du sen känner dig redo att ta nästa steg har vi ett gäng smarta tips på hur du kan koppla av och koppla ner – helt utan teknik och skärmar. Läs mer om hur du kopplar av och kopplar ner här.

2018-07-10